Infosivu Sisältösivu Oulun kaupunki Keskustelusivu Palautesivu Mondonet

Heikki Kantola

"Avainasia on edelleen 2000-vuosituhannella Rotuaarin varren kortteleiden kehittäminen", sanoo Heikki Kantola Oulun kaupungin Teknisestä toimistosta. Kauppurikorttelin kaavamuutos on valmis ja sisäyhteydet Rotuaarilta Sokoksen ja Pohjalaisen kirjakaupan kautta Isonkadun liikkeisiin toimivat. Uusiin suunnitelmiin kuuluvat lisäksi lasikatteiset piha-alueet, joiden toteutuminen ei ole kiinni siitä katetaanko itse Rotuaarin Keskusaukiota.

Myös Pekurin korttelin uudistus on Rotuaaria laajentava, kokonaisen korttelin suuruinen liikekeskus, jossa sisäkäytävät yhdistävät liikehuoneistot toisiinsa.

Tori- ja Saaristonkadun kulmaukseen nousee mahdollisesti vielä uusi hotellirakennus. Jos se toteutuu, sen käyttöön tulevat myös entisen Oulu Oy:n konttoritalon neljä ylintä kerrosta.

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Pallaskorttelin pihapiiriin sopisi puolijulkinen miljöö. Pallaksen vanha kauppahalli-basaari yhdistäisi Rotuaarin piha-alueeseen, jossa istutukset ja pihakiveykset loisivat viihtyisyyttä vaikkapa aurinkoiselle terassille.

"Kortteleiden katu- ja sisätiloja tulisi kehittää yhteistyössä kiinteistöjen omistajien kanssa", sanoo Kantola. "Kiinnostus pitäisi saada leviämään, sillä aktiivisella yhteistyöllä voidaan myös Oulussa aikaansaada Turun Hansa-korttelin tapaisia toimivia kokonaisuuksia."Lähetä palaute
Kiitos!
© COPYRIGHT
Rosamondo Oy 1997-2005