Kansi
HitIt!
NoMiss?
Info

Index


Internet Link Exchange

Horisontin yläpuolella

Halvempaa kuin laskuvarjoilu. Hauskempaa kuin benji-hyppy. Helpompaa kuin lumilautailu.

Leevi Lehtinen © Rosamondo Oy 5.2.1997

Olin omakohtaisesti mukana keväällä Oulussa järjestetyllä vetovarjokurssilla, vetovarjokouluttaja Pentti Mikkosen johdolla. Kurssi sisälsi vetovarjoilun teoriatuntien lisäksi päivän mittaisen käytännön harjoittelujakson, jonka jälkeen kokelaat valmistuivat vetoapulaisiksi.

Kansalaisopistolla viikolla pidettyjen teoriatuntien aikaan tuuli myrskyili vielä 27 metrin sekuntivauhtia, mutta jo lauantaiaamuksi se oli heikentynyt maksimivetotuuleen, seitsemään metriin sekunnissa. Nallikarin edustan vähäisen lumitilanteen vuoksi käytännön harjoittelu siirrettiin Rokualle.

Rokuanjärvellä olikin loistava lentosää. Aurinko paistoi ja pakkasta oli vain muutama aste. Varjo otettiin pussista pois ja sen jatkoksi kiinnitettiin sata metriä köyttä. Lopuksi valjaat lukittiin varjoon ja lähtömerkki annettiin.

Maa loittoni muutamien sekuntien aikana useiden kymmenien metrien päähän. Jäällä kävelevät ihmiset jäivät pienten hyönteisten kokoisiksi värikkäiksi täpliksi. Rokuan vaaramaisemat muotoilivat horisontin aaltoilevaksi jäämereksi. Alastultua varjo veti minua ja moottorikelkkaa joitakin metrejä ennen pysähtymistään.

Päivän kuluessa tuuli yltyi yli sallitun, ja lento oli keskeytettävä. Mutta siihen mennessä kaikki oppilaat onneksi olivat päässeet lentämään ja lennättämään ja siten saaneet pohjakoulutuksen yleisölennätyksiin.

Vetovarjo on laskuvarjomainen autolla, moottorikelkalla tai veneellä vedettävä laite. Varjolla voi nousta yli 500 metrin korkeuteen, mutta yleisölennätyksissä kattokorkeus on yleensä, kerroksittaisten ilmavirtausten vuoksi, vain 100 metriä.

Varjoilu on yleistymässä koko maassa. Se on ainoa lentokeino, mihin ei tarvita erityistaitoja eikä kalliita lupakirjoja. Vetotiimi vastaa ammattitaidollisesta puolesta, eikä lentäjälle jää muuta kuin valjaissa istuminen ja maiseman ihailu.

Ensimmäinen vetovarjo kehitettiin vuosisadan alkupuolella Saksassa sukellusveneiden "tutkaksi", jonka jälkeen myös Suomen laivasto otti sen käyttöönsä. Huvikäytössä se oli ensimmäisen kerran Iso-Britaniassa pari vuosikymmentä sitten.

Oulussa varjoilu aloitettiin viime keväänä. Yleisölennätyksiin päästiin kuitenkin vasta kesällä, ja siitä lähtien halukkailla on ollut mahdollisuus kokeilla siipiään Nallikarin edustalla.


© Rosamondo Oy

Mondonetin kaikkien sivujen copyright on julkaisijalla:
Rosamondo Oy,
Isokatu 30, PL 453, 90101 Oulu
Lähetä viestisi emaililla toimitukselle,
mondo@mondonet.com
tai käyttämällä palautesivua.
Kiitos!